11 koronahaastattelua julkaistu

touko 11, 2020

Juttusarjani Lahden kaupungin työntekijöiden korona-arjesta on nyt julkaistu kokonaisuuden Lahden kaupungin uutissivulla ja osittain myös Facebookissa ja Instagramissa. Haastatteluja on yhteensä 11, edelliset kymmenen löytyvät viimeisen, lavasterakentaja Päivi Haimakaisen, haastattelun alta.

Etähaastattelujen tekeminen ei ollut minulle uusi kokemus, koska toimittajana olen jo pitkään joutunut käyttämään monenlaisia tiedonhankintakanavia. Pääosa haastatelluista oli kuitenkin ennalta tuntemattomia, mikä varmasti aiheutti uteliaisuutta puolin ja toisin. Juttelimme käytännön syistä puhelimessa, joten näin joidenkin haastateltujen naamat vasta valokuvaajan ottamasta kuvasta. Muutamassa jutussa kaupunki käytti aiheeseen sopivaa symbolikuvitusta.

Juttusarjasta on tullut hyvää palautetta, ja olen myös itse tyytyväinen. Parhaillaan työstän Lahden asukaslehteä Kaupunkilaista samalla etämallilla. Parin juttuaiheen kohdalla olisin toivonut pääseväni tsekkaamaan tilanteen kentälle, mutta taustamateriaalien ja tarkistusten kautta pystyn kyllä saamaan kokonaiskäsityksen tilanteesta. Aina en muutenkaan kulje kentällä valokuvaajan kanssa samaan aikaan, ja myös lehden graafinen suunnittelija vaikuttaa ulkoasuun. Yleensä yllätyn lopputuloksesta iloisesti.