Salpausselkä Geopark -opas valmiina retkille

loka 7, 2022

Keväällä alkanut Salpausselkä Geopark -opaskoulutus on osaltani suoritettu ja todistus kädessä. Eilisessä pienessä juhlassa saimme kukin myös geoparkin oman kuksan, jota tähän asti on jaettu geoparkpäiväkotien esikoululaisille heidän siirtyessään kouluun. Minäkin ajattelen pääseväni nyt esikoulusta varsinaineen oppimisvaiheeseen, kun toivon mukaan pääsen suunnittelemaan retkiä maksaville asiakasryhmille. Tähänastiset retket ovat sisältäneet harjoittelua ja opastusnäytön. Ilokseni olen saanut retkiltä sekä positiivista että rakentavaa, korjaavaa, palautetta. 

Olen valmis viemään asiakkaita Asikkalan Pulkkilanharjun, Kalkkisten ja Vääksyn kohteisiin ja Lahdessa Lanu-puistoon, Radiomäelle, Urheilukeskukseen ja laajemmin Lehmusreitille. Myös Hollolan kirkonseudun ja Tiirismaan alueen kohteet ovat mahdollisia. Kannattaa kysyä ajoissa retkimahdollisuutta, jotta ehdin valmistautua ja tutkia asioita.

Syksyllä on luonnollista lähteä sieniretkille, joiden yhteydessä voin myös kertoa geoparkiin liittyvistä aiheista. Sienitilanne on valitettavasti huono, mistä pääsin sieniasiantuntijana kertomaan myös Etelä-Suomen Sanomissa. Nettilehdessä juttu oli jo keskiviikkona 5.10, paperilehdessä tänään.

Metsään ja luontoon kannattaa kuitenkin aina mennä – ja löysin minä jutuntekoon liittyvällä sieniretkellä sentään jotain!