Ympäristöpääkaupunkivuoden tekijähaastatteluja

helmi 19, 2021

Euroopan tämän vuoden ympäristöpääkaupunki Lahti tilasi minulta jo viime kesänä seitsemän tekijähaastattelua. Haastatellut henkilöt ovat aktiivisista vapaaehtoisia ja alansa ammattilaisia, jotka ovat pitkään työskennelleet ympäristön hyväksi Lahdessa ja lähiympäristössä.

Haastattelut tilattiin kansainvälistä EU:n sivustoa varten, mutta siellä niitä ei vielä ole julkaistu. Lahden teemavuoden sivulla Greenlahti.fi on kuitenkin julkaistu vähitellen haastatteluista kuvallisia otteita, joihin olen kuvan yhteyteen irrottanut yhden tärkeän ajatuksen kultakin haastatellulta. 

Minun kirjoittamiani tekstejä ovat mehiläistohtori Kamran Fakhimzadehin, roska-aktiivi Riikka-Liisa Aallon, second hand -yrittäjä Emmi Valli-Forsbackin, opiskelija Ruusu Jääskeläisen, vaatesuunnittelija Riikka Flinckin ja Kesannon taiteellisen johtajan Eetu Floorin haastattelut. Lisäksi ainakin yksi teksti on vielä julkaisematta. Tekijät ovat monipuolisia osaajia ja innostajia, joten kannattaa käydä selaamassa muidenkin kuvia ja ajatuksia!