Arvio romaanista Puuvillatehtaan varjossa

maalis 4, 2021

Arvioni Ann-Christin Antellin esikoisromaanista Puuvillatehtaan varjossa on julkaistu Savon Sanomissa (maksumuurin takana) otsikolla Esikoisromaani Puuvillatehtaan varjossa tarjoaa romantiikkaa tehdasmaisemissa ja kaivauksilla

Antell on saanut teokselleen paljon huomiota ja hyvästä syystä: historiallista romantiikkaa edustava romaani tarjoaa paljon mielenkiintoisia sukelluksia Turun ja samalla koko Suomen historiaan osittain aitojen tapahtumien ja ihmisten kehyksissä. Teoksen ihmissuhdepuoli on suloisen naiivi, mutta kirjan parissa ehdottomasti viihtyy. Toivon monen muunkin viihtyvän ja samalla laajentavan käsitystään mm. naisen asemasta 1800-luvun lopussa. Teokselle on tulossa jatkoa.

Minulle sattui lisäksi erityisen otollinen tilaisuus, sillä olin käsikirjoituksen lukemisen aikaan Turussa ja pääsin kävelemään tärkeillä tapahtumapaikoilla, mm. Koroisten piispanlinnan muinaisilla sijoilla ja keskiaikaisen Pyhän Katariinan kirkon (entisen Kaarinan kirkon) vieressä. Barkerin entisen puuvillatehtaan näin mutta enpä älynnyt kuvata. 

Varsinaisen arvion liitän tänne blogiin, kunhan se on julkaistu myös muissa yhteistyölehdissä.