Kirja-arvioiden alkuvuosi

maalis 18, 2021

Alkuvuoden aikana olen ehtinyt lähettää maailmalle jo kolme kirja-arviota uusista teoksista ja luen parhaillaan neljättä. Maailmalle lähettäminen merkitsee Savon Sanomien hallinnoimaa arvostelupoolia, josta myös Keskisuomalainen, Etelä-Suomen Sanomat ja ja Karjalainen voivat poimia arviot omille kanavilleen.

Anneli Kannon hienosta kirjasta Rottien pyhimys on julkaistu arvioni ainakin jo Karjalaisessa, mutta sitä en pääse edes itse näkemään maksumuurin vuoksi. Pari päivää sitten Etelä-Suomen Sanomat  julkaisi arvioni (avautuu maksaville lukijoille) Saara Turusen odotetusta uutuudesta Järjettömiä asioita. Tämä teos ei mielestäni yltänyt joidenkin aiempien Turusen kirjojen tasolle, mutta varmasti sillekin löytyy arvostavat lukijansa. 

Julkaisen arvioita myös täällä blogissa, kunhan ne ovat näkyneet hieman useampien yhteistyölehtien sivuilla. Artikkelin kuva on ”leike” ESS:n netistä löytyvästä arviosta, ei siis koko arvion kuvakaappaus. Minulla on lupa julkaista omat tekstini, mutta en halua rikkoa muiden tekijänoikeuksia julkaisemalla kuvan koko artikkelista.